Προφίλ

Ο Δημήτρης Αντωνίου, στα είκοσι οκτώ του χρόνια, δε σταματάει στιγμή να δημιουργεί, παρά το πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα δεκαέξι του χρόνια.

Πραγματοποίησε σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές του στο τμήμα φυσικής του Α.Π.Θ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής είναι τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ίδρυσε και διεύθυνε την παρέα του C’est la vie απ’ το 2013 έως το 2018, δίνοντας χρώμα με γκράφιτι και μοιράζοντας αισιοδοξία σε σχολεία και πάρκα της πόλης. Επίσης, έχει γράψει τρία λογοτεχνικά βιβλία τα οποία τα δύο αποτελούν συλλογές διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό» και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ένας καλύτερος άνθρωπος». Τέλος έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και συμμετείχε ως ηθοποιός στην θεατρική παράσταση ‘’Στα καλά του καθισμένου’’

 

 

Δημοσιεύσεις άλλων

Ένας άνθρωπος με αναπηρία, έχει ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους να χαμογελάει

Polis Face: O Δημήτρης Αντωνίου τολμά…

TV100 – Τετραπληγικός φοιτητής – συγγραφέας

KalamariaNews.gr – Δημήτρης Αντωνίου: Όταν η δύναμη της ψυχής ξεπερνάει τις αδυναμίες του σώματος και γίνεται δημιουργική!

SeLeo.gr – «Έτσι είναι η ζωή»! – Η ιστορία του 25χρονου «ήρωα» της Καλαμαριάς